Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرام موحدی گفت: بیماری تب برفکی یا FMD، یک بیماری ویروسی بسیار مسری با خسارات بسیار گسترده در دام‌های زوج سم است. دام‌هایی نظیر بز، گوسفند و گاو بسیار حساس نسبت به این بیماری هستند و به علت مسری بودن، این بیماری به سرعت شیوع پیدا می‌کند و خسارت‌های اقتصادی بسیار زیادی را در سطح دامداری‌ها ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: یکی از مهم‌ترین روش‌های پیشگیری از بیماری‌های ویروسی واکسیناسیون است که البته واکسیناسیون به تنهایی قادر به کنترل بیماری‌های ویروسی نیست و موارد دیگری نظیر رعایت مسائل بهداشتی و امنیت زیستی، نقش بی‌بدیلی دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر اینکه واکسیناسیون برای پیشگیری از بروز بیماری به تنهایی کارا نیست، تصریح کرد: موارد بهداشتی نظیر رعایت بهداشت جایگاه نگهداری دام، جلوگیری از تردد دام‌ها و رفت و آمد سایر دامداران به واحد دامداری باید در دستور کار قرار گیرد.

او با بیان اینکه سازمان دامپزشکی تولیدکننده واکسن نیست، ادامه داد: براساس اعتباراتی که در حوزه‌های مختلف و بیماری‌های مختلف به سازمان دامپزشکی کشور تخصیص داده می‌شود، سازمان دامپزشکی می‌تواند نسبت به تهیه و خرید واکسن اقدام کند.

موحدی گفت: با اعتبار تخصیص یافته به سازمان دامپزشکی کشور، واکسن تب برفکی برای واکسیناسیون رایگان دام‌های سبک و سنگین عشایری و روستایی در اختیار ادارات دامپزشکی استان‌ها قرار گرفته است و طرح سراسری واکسیناسیون بیماری تب برفکی برای دام‌های همزمان با سایر استان‌های کشور در استان اصفهان انجام خواهد شد.

او با بیان اینکه این طرح از ابتدای مردادماه آغاز می‌شود و تا دو ماه ادامه دارد، اضافه کرد: اکیپ‌های واکسیناسیون شبکه‌های دامپزشکی و اکیپ‌های واکسیناسیون درمانگاه‌های دامپزشکی در این طرح به کار گرفته می‌شوند و امید است به پیش‌بینی در نظر گرفته شده که واکسیناسیون حدود ۵۰۰ هزار رأس دام سبک و بیش از یک صد هزار رأس دام سنگین است، برسیم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه واکسیناسیون بالغ بر ۶۰۰ هزار رأس دام طی دو ماه اقدامی بسیار بزرگ است، خاطرنشان کرد: واکسیناسیون دام فعالیتی وقت‌گیر و مشقت‌بار است و همکاران باید با تحمل گرمای هوا در مکان‌هایی که بهداشتی نیستند، وظیفه خود را انجام دهند.

او اظهار کرد: واکسن‌های استفاده شده در این طرح تولید داخل و با کیفیت بالا هستند. درحال‌حاضر موضوعی تحت عنوان شیوع تب برفکی در استان اصفهان وجود ندارد و با همت دامداران و دامپزشکی استان، کنترل شده است.

موحدی افزود: بیماری تب برفکی بیماری بومی کشور است و بروز این بیماری خارج از انتظار نیست، اما هنگامی که کلمه شیوع برای این بیماری به کار برده می‌شود به این معنی است که بیماری از حدی بیشتر شده و خسارت‌های سنگینی داشته است. طی چند سال گذشته با اقدامات انجام شده، این بیماری کنترل شده و مشکل خاصی وجود ندارد.

او افزود: دولت توان در اختیار گذاشتن واکسن رایگان تب برفکی برای واحد‌های صنعتی را ندارد این واحد‌ها باید خود نسبت به خرید واکسن اقدام کنند و تزریقات واکسن را به صورت مرتب در دستور کار دارند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در حوزه واکسیناسیون اکیپ‌های متخصص دولتی و خصوصی دامپزشکی فعال هستند، ادامه داد: به علت برخورداری دامپزشکی استان از بخش خصوصی بسیار خوب، مشکل کمبود نیروی انسانی در حوزه واکسیناسیون وجود ندارد.

او با بیان اینکه آنچه دامپزشکی استان اصفهان را تحت فشار قرار داده کمبود خودروی عملیاتی است، گفت: عملیات پیشگیرانه حوزه دامپزشکی باید در محل و جایگاه دام نظیر چادر‌های عشایر و خانه‌های روستایی در صعب‌العبورترین مسیر‌ها ارائه شود و برای انجام این اقدام مهم‌ترین سخت افزار خودروی عملیاتی است.

موحدی با بیان اینکه درصورتی‌که بخواهیم به حداقل‌های خودرو‌های عملیاتی مورد نیاز برسیم، با کمبود نزدیک به ۶۰ دستگاه خودروی عملیاتی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: خدمات ارائه شده در حوزه دامپزشکی، خدماتی ارزشمند است که دیده نمی‌شود. همکاران حوزه دامپزشکی، سربازان گمنام عرصه‌های بهداشت هستند و وظایف سنگینی بر دوش دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دامپزشکی استان واکسن تب برفکی دامپزشکی استان اصفهان سازمان دامپزشکی تب برفکی دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۴۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور

به گزارش جام جم آنلاین البرز،محمدحسن ابراهیمی جم در کارگاه علمی با موضوع «بیماری‌های آبله گوسفندی و آبله بزی؛ با تاکید بر روش‌های صحیح نمونه گیری، انتقال نمونه و تشخیص بیماری» که در بیست و یکمین کنگره دامپزشکی کشور برگزار شد، در ابتدا به بیماری، علائم بالینی، اهمیت بیماری و اینکه به چه علت آبله بزی و گوسفندی در زمره بیماری‌های اخطار کردنی سازمان جهانی بهداشت دام است، اشاره کرد.

وی چگونگی نحوه نمونه برداری صحیح، زمان درست نمونه برداری، نحوه انتقال به آزمایشگاه را موضوعاتی مهم عنوان کرد و افزود: زمان، تیپ و حجم نمونه مواردی است که باید به درستی رعایت شود تا نمونه سالم و با حفظ ویروس به آزمایشگاه منتقل و در شرایط صحیح در آنجا نگهداری شود.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به تکنیک‌های تشخیصی، گفت: مدیریت نمونه برداری برای رسیدن به تشخیص درست، موضوعی است که باید توسط آزمایشگاه و تکنسین به آن توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه تکنیک‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های رفرانس کاملا تخصصی و متفاوت است، تصریح کرد: در آزمایشگاه‌های رفرانس از روش‌هایی تشخیصی ویژه‌ای استفاده می‌شود که دیگر آزمایشگاه‌ها قادر به انجام آن‌ها نیستند و در همین راستا، این آزمایشگاه موظف به ارائه سیاست کنترل بیماری است.

وی با تاکید بر اینکه موسسه رازی به عنوان دارنده آزمایشگاه مرجع باید در این زمینه ورود پیدا کند گفت: رازی همکار سازمان دامپزشکی به عنوان نماینده WOAH است و می‌تواند در تعیین سیاست‌های کنترل بیماری به سازمان دامپزشکی کشور کمک کند.

عضو هیئت علمی موسسه رازی جهت دهی برای تعیین استراتژی‌ها را از دیگر اهداف این مجموعه عنوان کرد.

وی همچنین به نحوه مدیریت بیماری در گله توسط کلینیسین‌ها اشاره کرد و افزود: واکسن و واکسیناسیون در استراتژی‌های کنترل، نقش بسیار مهمی دارد و واکسن‌های تولید شده در موسسه رازی نشان دهنده موفقیت در این حوزه است چراکه بر اساس مستندات در چهار سال اخیر شاهد هیچ‌گونه مشکلی در زمینه کارآیی واکسن وجود نداشت.

ابراهیمی جم ادامه داد: این نشان دهنده نقش تاثیرگذار و مهم واکسن رازی است، چرا که تنها واکسنی که برای کنترل و پیشگیری از این بیماری در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، واکسن موسسه رازی است و با وجود واکسیناسیون موفق، نیازی به واردات واکسن وجود ندارد.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به ضرورت بررسی موضوع سیاست‌های کنترل بیماری، تصریح کرد: لازم است علاوه بر واکسیناسیون منطقه و گله، از سایر روش‌های جهت پیشگیری و کنترل بیماری استفاده شود.

دیگر خبرها

  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم
  • پایان مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان